GELEERD

De wensen van een klant omzetten in een product/ design. Luisteren naar de klant zijn eisen en deze terug brengen in het eindresultaat.

Ik heb dit nog niet echt in de praktijk hoeven te brengen. Wel ben ik begonnen met het designen/realiseren van een website voor mystery guest. Hier was alleen de tekst van aangeleverd en de functionele elementen waren al ingedeeld, zoals welke buttons waar gebruikt moeten worden en hoe de indeling van het menu is. Op de hand daarvan kan dan een design/website gemaakt worden. Toch vond ik het erg lastig om dat in het website om te zetten. Alle informatie moet er zo duidelijk mogelijk in te komen staan. De klant moet meteen weten waar de website voor is bedoeld en waar hij de informatie kan vinden die hij zoekt. Om dit allemaal in één website/pagina te krijgen vond ik best moeilijk om dit om te zetten naar een ontwerp. Ik ben hier ook nog niet klaar mee en hoop dat ik mezelf hier verder in kan ontwikkelen in de tweede periode.

Een ontwerp werkelijk kunnen realiseren. Het gemaakte design zonder aanpassingen kunnen realiseren in bijvoorbeeld Divi of Elementor.

Ik heb mezelf geleerd dat ik beter een design kan maken die ik kan uitwerken, anders heb ik er natuurlijk niks aan. Maar vaak ben k daar niet helemaal tevreden over omdat ik niet vrij kan zijn in wat ik wil designen. Zo begon ik dus ook met het designen van mijn

stageverslag. Ik maakte een design die ik ‘prima’ vond, werkte deze uit in wordpress en merkte al snel dat dit eigenlijk niet was wat ik wilde.Toen ging ik opnieuw inspiratie zoeken en kijken wat ik nou zou willen, zodat ik meer uitdaging kreeg. Ik begon helemaal opnieuw met designen en dacht soms van ja maar dit kan ik helemaal niet maken. Toch ging ik verder met het designen en toen die af was kon ik echt zeggen dat ik er trots op was. Het realiseren hiervan ging beter als verwacht en is ook echt goed gelukt. Achteraf ben ik blij dat ik opnieuw ben begonnen en is dit een stapje de goede kant op.

Beargumenteren van verschillende keuzes. Waarom heb ik voor deze kleur gekozen? Heb ik daar een geldige reden voor? Waarom niet een andere kleur?

Toen ik wist dat we voor het design verschillende elementen moesten gaan beargumenteren dacht ik eerst van maar hoe dan? Dat was een van de redenen dat ik dit als leerdoel heb opgeschreven. Vaak denk ik er niet bij na maar vindt ik het ‘gewoon’ mooi. Tijdens het designen van mijn stageverslag dacht ik bij mezelf, waarom heb ik voor deze kleur gekozen? En eigenlijk moest ik daar wel even over nadenken. Uiteindelijk kon ik het wel onderbouwen maar ging dit niet uit mezelf. Ik heb geleerd dat ik meer moet nadenken bij wat ik maak en waarom ik dit maak. Dit gaat me al best goed af.