WERKPROCESSEN

1.1

BESPREEKT DE OPDRACHT

Zelf kan ik best goed mijn woorden op papier zetten en makkelijk een samenvatting maken. Daarom gaat een debriefing maken mij ook redelijk goed af. Het verwoorden wat de de klant bedoeld en verwacht. Wanneer je drie weken later met de opdracht begint nog precies de opdracht op papier hebt staan en het niet tot verwarring zorgt.

Op de tweede dag zijn we s’ ochtends op klantengesprek bij Roots Hockey geweest. Ze wilde nieuwe elementen toegevoegd hebben zoals een b2b portaal. Na aanleiding van dit gesprek heb ik hier een debriefing van gemaakt. Wat vonden ze belangrijk en hoe zagen hun het voor zich? Deze heb ik daarna naar Steven gestuurd en hij was hier best tevreden over.

 • Volgens stagiair bij aanvang van stage 40% 40%
 • Volgens praktijkopleider na ca. 2,5 maand 40% 40%

Eigenlijk altijd wel heb ik mijn opdrachten op tijd ingeleverd, vaak zonder stress. Zo ook met het stageverslag, ik wist van te voren dat het veel werk zou zijn. Je typt tenslotte niet zomaar 15 kantjes tekst. In de eerste week ben ik dus al begonnen met het oriënteren hoe ik wilde dat mijn verslag eruit zou zien en heb ik gezocht naar voorbeelden. Achteraf ben ik erg blij dat ik hier zo vroeg mee begonnen ben aangezien het alsnog veel meer werk bleek te zijn dan verwacht.

Toch heb ik het stageverslag ruim een week voor de inleverdatum af en heb ik nog de tijd om het helemaal te perfectioneren totdat ik echt trots op ben. Voor me zelf maak ik vaak planning, niet op papier maar in m’n hoofd. Zo weet ik precies wanneer ik wat moet doen zodat het op tijd af is.

 • Volgens stagiair bij aanvang van stage 40% 40%
 • Volgens praktijkopleider na ca. 2,5 maand 40% 40%

1.2

MAAKT EEN PLANNING

1.4

MAAKT EEN CONCEPT

In de eerste periode ik heb verschillende concepten moeten maken. Zo kreeg de Steven de vraag van VCA infra of dat het ‘groene’ menu boven de ‘vouwlijn’ kon staan. Hiervan had ik verschillende voorstellen voor gemaakt in XD. Eerst een stuk of 4 maar Steven vond dat het er wel wat meer mochten zijn en dat ik meer mogelijkheden moest proberen. Na deze feedback ben ik hiermee aan de slag gegaan en heb ik zo’n 10 voorstellen gemaakt en hier heeft VCAinfra uiteindelijk een keuze uit gemaakt.

Ik merkte al snel dat ik verder moest nadenken dan mijn eerste gedachtes. Dat ik er meer uit moest halen en er langer over moest nadenken. Nadat ik dit had gedaan kwam ik op betere resultaten en was het een voorstel die beter bij de website paste.

 • Volgens stagiair bij aanvang van stage 40% 40%
 • Volgens praktijkopleider na ca. 2,5 maand 60% 60%

Mystery guest is een klant die 99projects al even heeft. Het is een website die bedoelt is voor mystery shoppers. De website bestaat al maar is nodig toe aan een update, is niet meer responsive en is totaal niet overzichtelijk. Toen ze de kopij van een tekstschrijver kregen konden ze eindelijk hiermee aan de slag.

Van te voren had ik onderzoek gedaan naar de website van concurrentie, hoe zagen deze eruit,  hoe waren deze opgebouwd, welke elementen worden er gebruikt? Hierna ben ik aan de slag gegaan in wordpress met elementor. Steven maakt vaak niet eerst een ontwerp, schetst een beetje en begint daarna gelijk in wordpress. Op deze manier ben ik dus ook aan de slag gegaan. Maar om een website met veel inhoud vond ik al snel lastig want je kunt niet zomaar lappen tekst erin plakken. Hoe kun je dit mooi opmaken maar toch ook overzichtelijk? Dat vond ik erg moeilijk. De website die ik van mystery guest zal maken is een oefenproject, de echte website zal Steven zelf maken.

 • Volgens stagiair bij aanvang van stage 40% 40%
 • Volgens praktijkopleider na ca. 2,5 maand 40% 40%

1.5

MAAKT EEN ONTWERP

1.6

PRESENTEERT HET CONCEPT EN/OF ONTWERP VAN DE MEDIA-UITING

Zelf vindt ik het moeilijk om voor een grote groep mijn zegje te doen, iedereen kijkt je zo doordringend aan, nee dat is niks voor mij. Na de twee onderzoeken van Deconline ( meubelwebshop ) en Mystery Guest heb ik deze gepresenteerd met uitleg aan Steven. Ik heb verteld hoe ik aan deze informatie kom, hoe ik deze heb opgezocht, wat me op viel, wat ik er van vond en hoe ik het zou hebben gedaan. Ook heb ik een speciaal onderzoek voor de mobiele versie gedaan omdat dit tegenwoordig steeds belangrijker wordt. Eigenlijk kijkt iedereen voort een website op zijn mobiel, waardoor hij op mobiel zeker zo goed moet werken als op desktop.

Ik vond dat best goed kon uitleggen voor mijn gevoel. Ik wist wat ik wilde vertelde en wist waar ik over praatte.

 • Volgens stagiair bij aanvang van stage 20% 20%
 • Volgens praktijkopleider na ca. 2,5 maand 40% 40%

Voor de verschillende ontwerpen/voorstellen die ik heb gebruikt heb ik de hoge resolutie afbeeldingen gebruikt. Wanneer deze ontwerpen/voorstellen klaar zijn om gerealiseerd te worden dan paste ik deze afbeeldingen in Photoshop aan. Deze sloeg ik daarna op voor gebruik op web. Wanneer je een afbeelding op deze manier opslaat blijft het de kwaliteit houden maar veel kleiner, hierdoor blijft de website snel.

Soms vergat ik wel om het op deze manier op  te slaan maar achteraf kwam ik hier dan achter en paste ik het alsnog aan. Maar over het algemeen vind ik dat het best goed kan inschatten of een afbeelding bruikbaar is of niet en of ik deze nog zo nodig moet aanpassen.

 • Volgens stagiair bij aanvang van stage 60% 60%
 • Volgens praktijkopleider na ca. 2,5 maand 60% 60%

2.1

BEREIDT DE REALISATIE VOOR

2.3

MAAKT DE MEDIA-UITING

Voordat ik hier kwam had ik nog nooit van DIVI gehoord, het thema wat ze hier gebruiken. Toch vindt ik dat hier al snel mijn weg in heb gevonden dan ik al aardig een website kan maken. Door mezelf nog meer te gaan verdiepen in CSS en wat je daar mee kunt realiseren wil ik hier nog verder in komen.

Doordat mijn kennis op het vlak van CSS en WordPress nog maar matig is maak ik vaak ontwerpen waarvan ik weet dat ik deze kan realiseren. Maar of ik daar nou altijd trots op kan zijn? Niet echt. Ik zou graag vrij willen zijn in het ontwerpen van een website en mezelf niet belemmerd voelen omdat ik het niet kan realiseren. Het eerste ontwerp van mijn stageverslag heb ik ontworpen zoals ik altijd ontwierp. Ik weet wat ik kan realiseren en op basis daarvan maak ik een ontwerp. Maar ik was er niet tevreden over, ik wilde mezelf wat meer uitdaging geven. Toen heb ik mezelf meer verdiept op wat ik dan wel zou willen ontwerpen. Daar kwam een heel ander geheel nieuw ontwerp uit. Deze heb ik daarna in DIVI uitgewerkt. Op desktop is deze website geheel te zien, op mobiel moet de site nog iets aangepast worden met CSS.

Uiteindelijk ben ik toch wel erg blij met het eindresultaat en heb ik echt iets kunnen maken waar ik blij van wordt en waarvan ik kan zeggen dat ik helemaal zelf heb ontworpen en gerealiseerd.

 • Volgens stagiair bij aanvang van stage 40% 40%
 • Volgens praktijkopleider na ca. 2,5 maand 40% 40%

Binnen 99Projects testen ze eigenlijk alles op verschillende browsers en op pc en mac. Zo heeft Steven een Imac en Rob gebruikt windows. Er zijn verschillende elementen die in sommige browsers niet worden ondersteund, zo zijn er nog een aantal mensen die internet explorer gebruiken maar de browsers wordt niet meer bijgewerkt. Hierdoor is de browser niet geheel beveiligd en kan er bepaalde software niet op draaien. Dit zorgt vaak wel voor problemen waar ze iedere keer opnieuw een oplossing voor moeten vinden. Verder testen ze van te voren de snelheid en proberen hier altijd het optimale uit te halen.

Wanneer ik wat gerealiseerd heb op mijn laptop vraag ik of Rob en Steven het ook op zijn pc/Imac/mobiel kan bekijken. Zo weet ik of ik nog elementen moet aanpassen of dat het al meteen goed staat. Zo vraagt Steven ook wel eens of ik een website op mijn mobiel kan kijken zodat hij kan controleren of het gene wat hij heeft veranderd ook zo is gelukt.

 • Volgens stagiair bij aanvang van stage 40% 40%
 • Volgens praktijkopleider na ca. 2,5 maand 40% 40%

2.4

LEVERT DE MEDIA-UITING OP

2.5

HOUDT HET ARCHIEF BIJ

Van alle websites worden regelmatig back-ups gemaakt, worden netjes bewaard en kunnen deze op ieder moment voor de dag halen. Verder worden de bestanden die in hubspot gestuurd worden door de klanten of door zich zelf automatisch opgeslagen door hubspot. Ook wordt er veel opgeslagen in de WD My Cloud. Hierin heb ik zelf ook een mapje, bestanden die voor mij bedoelt zijn slepen ze hierin zodat ik deze makkelijk kan gebruiken. Ontwerpen of bestanden die ik afgerond heb zet ik hier ook altijd in onder het mapje van de klant. Vaak kijkt Steven deze nog even na en kan of deze manier makkelijk al mijn gemaakte bestanden zien.

 • Volgens stagiair bij aanvang van stage 60% 60%
 • Volgens praktijkopleider na ca. 2,5 maand 60% 60%

Zelf vind ik dat het best goed is gelukt om mijn leerdoelen SMART te benoemen. Ik weet wat ik wil leren en dat heb ik zo goed mogelijk proberen uit te leggen. Ook weet ik dat sommige leerdoelen niet in twee weken zullen duren maar dat dit wel twee stage periodes nodig heeft. Dit ben ik me ook bewust. Verder lukt het me aardig om te reflecteren om mijn leerdoelen.

 • Volgens stagiair bij aanvang van stage 40% 40%
 • Volgens praktijkopleider na ca. 2,5 maand 60% 60%

LS

BENOEMT EN EVUALEERT LEERDOELEN

LS

FUNCTIONEERT ALS WERKNEMER IN EEN ORGANISATIE

Toen ik hier kwam was het een beetje aftasten, wat wordt er van mij verwacht en hoe gaan ze op een normale dag met elkaar om? Af en toe worden er leuke grapjes verteld waar ik ook erg om kan lachen. Verder merk je dat ze elkaar al wel een aantal jaren kennen, ze weten precies wat ze aan elkaar hebben.  Zelf weet ik goed hoe ik mezelf moet gedragen binnen een bedrijf. Ook ben ik zelf best sociaal ingesteld en altijd wel in voor een praatje.

 • Volgens stagiair bij aanvang van stage 60% 60%
 • Volgens praktijkopleider na ca. 2,5 maand 80% 80%